آیا جرمگیری دندان درد دارد؟ | چگونه درد جرمگیری را کم کنیم؟
نوشته شده توسط : noor

به طور کلی پروسه جرمگیری بدون درد است و در صورتی که دندانپزشک لازم بداند، از تزریق داروی بی‌حسی موضعی به بافت نرم برای بی‌حس کردن لثه و ریشه دندان استفاده می‌کند تا بیمار در طول فرایند درمان، احساس درد نداشته باشد. متخصص لمینت دندان رشت با این حال ممکن است برخی افراد مقداری درد را تجربه کنند که شدت آن به میزان جرم دندان بیمار و همچنین آستانه تحمل او بستگی دارد.
دندانپزشک از ابزارهای تخصصی برای حذف رسوبات سخت شده پلاک یا تارتار از روی دندان‌ها در بالا و زیر خط لثه استفاده می‌کند. این کار به آرامی و با احتیاط انجام می‌شود و معمولا بیمار در طول انجام این فرایند احساس ناخوشی نخواهد داشت.

آیا دندان‌ها پس از درمان جرمگیری درد می‌گیرند؟

با از بین رفتن اثر داروی بی‌حسی، بیمار باید انتظار این را داشته باشد که مقداری درد دندان و لثه را تجربه کند. البته منظور از درد، همان دردی نیست که بیمار هنگام وجود پوسیدگی دندان احساس می‌کند. این درد در واقع یک نوع حساسیت است که بیشتر سبب ناراحتی دندان بیمار می‌شود.

یک تصور اشتباهی که برخی افراد درباره درد پس از درمان جرم گیری دارند این است که این درد به دلیل دستکاری بافت دندان و آسیبی که به مینای آن وارد شده، ایجاد می‌شود.
اما یکی از دلایل آن این است که تشکیل جرم بر روی سطح دندان همانند یک لایه عایق که مانع از رسیدن دمای سرد و گرم به عصب دندان عمل می‌کند. زمانی که این لایه برداشته می‌شود، انتقال دمای سرد و گرم به طور کامل باعث ایجاد این درد و حساسیت موقتی می‌شود که به مرور از بین می‌رود.

چگونه می‌توان درد و حساسیت پس از جرمگیری را کاهش داد؟

برای کمک به بهبود و کاهش درد و نیز حساسیت دندان پس از جرم گیری، رعایت موارد و نکات زیر می‌تواند بسیار مؤثر باشد:

  1. تا چند ساعت بعد از جرم گیری دندان غذا نخورید. دقت داشته باشید که دندان معمولا تا چند ساعت نسبت به سرما و گرما حساس است. به همین دلیل اگر در این حین غذای خیلی داغ یا سردی مصرف کنید، احتمال حساس شدن و ناراحتی شما وجود دارد. البته این حساسیت گاهی اوقات به دلیل اعمال نیروی جونده به دندان ایجاد می‌شود.
  2. پرهیز از خوردن غذاهای سفت تا چند روز از خوردن غذاهای سفت بپرهیزید و در عوض یک غذاهای نرم میل کنید. با این کار، دیگر نیازی به جویدن زیاد غذا نخواهید داشت.
  3. پرهیز از مصرف غذاهای تند و اسیدی تا زمانی که لثه‌ها به طور کامل بهبود نیافته‌اند، غذاهای تند و اسیدی نخورید.
  4. مصرف مسکن در صورت نیاز مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب در صورت زیاد بودن درد و حساسیت دندان‌ها توصیه می‌شود. بهتر است پیش از انجام این کار با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  5. استفاده از خمیر دندان ضد حساسیت مسواک زدن با مسواک نرم و با استفاده از خمیر دندان مخصوص دندان‌های حساس توصیه می‌شود.

آیا ترس از درد جرم گیری دندان، دلیل کافی برای عدم انجام آن است؟

خیلی از افراد به دلیل اینکه تصور می‌کنند این درمان درد زیادی ایجاد می‌کند، از آن فراری هستند. اما این افراد این موضوع را در نظر نمی‌گیرند که اگر جرم داخل دهان و به خصوص زیر به بافت لثه باقی بماند، چه پیامدهایی می‌تواند داشته باشد.
دانستن این نکته ضروری است که جرم گیری هیچ دردی برای دندان به وجود نمی‌آورد. حتی اگر این درمان دردناک هم باشد، می‌توان درد آن را با تزریق بی‌حسی از بین برد.
اما مهم‌تر از آن این است که در صورت باقی ماندن جرم دندانی، ممکن است عوارض خیلی بدتری مثل افتادن دندان، تحلیل لثه و حتی تحلیل استخوان به وجود آیند. به همین دلیل همه بیماران باید این تفکرات را دور بریزند و برای انجام این درمان، در زمان‌های مشخص اقدام کنند.

عوارض ترس از درد و جرم گیری نکردن دندان‌ها

گاهی ممکن است افراد به دلیل ترس از درد جرمگیری، از انجام دادن این درمان خودداری کنند و یا انجام آنها را به تعویق بیندازند که در این صورت با عوارضی روبرو خواهند شد.
در این صورت نه تنها درد و ناراحتی بیشتری برای آنها به وجود ایجاد خواهد شد، بلکه آنها را متحمل پرداخت هزینه‌های بیشتری نیز می‌کند.
در ادامه برخی از این عوارض را ذکر کرده‌ایم:

https://drshamsdentist.com/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%84%D8%A8%D8%AE%D9%86%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. به خطر افتادن سلامت استخوان فک، لثه و سایر دندان‌ها

    عفونت ناشی از پوسیدگی می‌تواند لثه و استخوان فک پشتیبان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. در مواردی که بیماری خیلی پیشرفت کرده باشد، احتمال به خطر افتادن سلامت دندان‌های مجاور و همچنین تحلیل رفتن استخوان فک نیز وجود خواهد داشت. در صورتی که استخوان فک تحلیل برود، بیمار حتی از سایر درمان‌ها مثل کاشت ایمپلنت نیز محروم می‌شود.

  2. نیاز به انجام درمان‌های پیچیده‌تر و دردناک‌تر

    یافتن منشأ اصلی درد، نحوه درمان آن را تعیین می‌کند. اگر پوسیدگی به پالپ نفوذ کرده باشد، برای پاکسازی عفونت و پر کردن فضای خالی ایجاد شده با مواد پرکننده دندان، به درمان ریشه و یا عصب کشی دندان نیاز خواهید داشت.
    اگر لثه‌ها عفونی شده باشند، باید تمام پلاک‌ها و جرم‌ها را از بین برد تا به بهبودی لثه‌ها کمک کنیم.

  3. بوی بد دهان

    یکی دیگر از عوارضی که وجود جرم در دهان می‌توان به جا بگذارد، بوی بد دهان است. جرم دندانی با توجه به اتصال محکمی که به دندان دارد، می‌تواند فضا را برای فعالیت بیشتر باکتری‌ها فراهم کند. به همین دلیل هم دهان این گونه بیماران، همیشه بوی بدی دارد. حتی گاهی اوقات این افراد طعم غذا را هم نامطلوب گزارش می‌کنند.

  4. التهاب و خونریزی لثه

    در صورتی که فرد به یکی از بیماری‌های لثه دچار شود، علائم آن مثل التهاب و خونریزی خود به خودی در اثر استفاده از مسواک پدیدار خواهند شد. بنابراین، در صورتی که متوجه تشکیل جرم بر روی دندان‌های خود شدید و یا علاوه بر آن علائمی مانند درد دندان یا لثه، تورم، قرمزی و یا خونریزی لثه‌ها را مشاهده کردید، حتماً به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا درمان‌های لازم را انجام دهید.

 





:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: